Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница



Резултати за "картички".

Напред.БГ - Българската търсачка.

www.vcards.bg - VCards
Един от най-популярните сайтове за картички в България. Разнообразието от картички в vcards.bg е неизмеримо и всеки ще успее да намери точно това което търси.
www.kartichki-bg.com - Всякакви картички
В kartichki-bg.com освен подредени по празника за който могат да се използват, картичките са подредени и по вид - картички с животни, цветя, пейзажи, анимационни герой и какво ли още не...
Понякога е трудно да съберем картичката и пожеланието което сме избрали. Тогава на помощ идва pozdravi.net - в него картичките вървят с готови, пасващи си с картичката пожелания.
www.utro.bg - Утро
Добре подбрана колекция от оригинални картички на всякаква тематика. Изпращането им е лесно като детска игра.
Ако обикновените картички са ви омръзнали и искате да изберете нещо по-така, то анимираните картички в bgflash.com са идеални за вас.
Един чудесен каталог с линкове към сайтове за поздравителни картички. Ако благодарение на него не откриете картичката която търсите, то най-вероятно тя не съществува.
Един от най-големите сайтове в България Ви предлага възможността да изберете поздравителна картичка от неговият каталог. Броя на картичките в greetings.dir.bg не е забележителен, но за сметка на това има доста интересни картички които няма да успеете да видите никъде другаде.
kartichki.info - Картички инфо
Още един сайт който ще Ви улесни при избора на поздравителна картичка. Във всяка негова категория ще откриете връзки към картичките за дадената категория на едни от най-големите сайтове за поздравителни картички.
www.google.bg - Още картички
Още сайтове за картички в Google.bg.
Наред с многото готови картички, подходящи за различни специални поводи, сайтът Ви дава възможността да направите собствена оригинална картичка, която да изпратите на любимите си хора.
www.123greetings.com - 123 Greetings
Най-големият и популярен сайт в света за изпращане на онлайн анимирани картички, който разполага с близо 100 различни категории.
Start.BG Ви предлага избор от огромно количество сайтове за електронни картички.
www.bgflash.com - Флаш картички
BG Flash е един от най-големите сайтове у нас за флаш картички, който разполага с категории за всеки повод.
Още един световен сайт, специално направен да отговори на желанията на потребителите да изпращат забавни и оригинални картички.
 
На тази страница има огромно разнообразие от оригинални статични и анимирани онлайн картички за всякакви поводи. Във Vcards.bg, Pozdravi.net, Utro.bg, Dir.bg, Yoocards.com и Kartichki.bg картичките са само статични, но има голямо разнообразие от различни поводи, пожелания - поздравителни картички за рожден ден, за имен ден, любовни, за лека нощ, за юбилей и т.н. На Kartichki-bg.com и Bgflash.com има красиви анимирани и флаш картички както на български, така и на английски език. За още по-голямо разнообразие или категоризиране може да прегледате страницата Cards.start.bg. Предлагаме ви също така и няколко известни световни сайта за онлайн картички 123greetings.com и bluemountain.com.
 

Пощенски и онлайн картички

Ясно е, че до скоро най-използвания начин за пращане на поздравителни картички от от която и да е до която и да е точка на света, било чрез пращане по пощата. Въпреки напредъка на технологиите и факта, че те стават все по-достъпни, има все още има много райони и страни, в които голям процент от населението нямат достъп до компютри или интернет. Ето и най-съществените разлики между двата вида изпращане на картички:
Традицията за изпращане на картички по пощата възниква още с възникването на пощенските услуги. В лицето на първата пощенска картичка е разпозната, в Лондон, началото на XIX век (около 1800-та година) години ръчно изрисуваната върху парче хартия, и адресирана до писателя Теодор Хук (Theodore Hook). Излиза че мистър Хук е изразил чувтвото си за хумор, спрямо пощенските служби адресирайки картичката до себе си, на която освен това е нарисувал своите колеги на работното им място - пощенските служби =)
  • Около 1870-та година първата известна илюстрована пощенска картичка, в която изображението е имало стойността и е изпълнявало функцията на сувенир, е изпратена от Виена. Това, което дава тласък на развитието на пощенската картичка, до така нареченият "Златен век", е случая с нарастващите изображения, показващи новопостроената Айфилова кула през 1889г. и 1900г. Първата американска пощенска картичка е разработен през 1873 г. от Envelope Factory Morgan от Спрингфийлд, Масачузетс.
  • В много страни има точно определени правила, които идентифицират една поздравителна картичка като пощенска: размери (височина, широчина, дебелина на хартията), печати, марки и (опционално) пликове, като задната част е разделена на две части, лявата част е използвана за съобщение и правото за адрес;
  • Въпреки тези правила, някои нови форми се налагат, които и допринасят за разнообразието, като например картички във форма на сърце, овал, кръг, кварат, както и туристическите картички могат да са в най-различни форми, включително наподобяващи на предмети.
  • Съществува и цяла наука - изучаването и събирането на пощенски картички се нарича "deltiology"; 
  • Пощенската картичка обикновено е издадена и отпечатана от частна фирма, лице или организация;
  • Една онлайн картичка е предназначена да бъде изпратена бързо и лесно - с един клик. За разлика от нея, една пощенска картичка отнема малък разход и време, за да бъде доставена. Например, всички поздравителни картички за рожден ден отиват точно там, където са изпратени (разбира се, необходимо е имейла на получателя да е въведен точно) без да се налага да чакате, за да сте сигурни, че картичката е получена.
Картичките, които можете да намерите в интернет имат толкова много предимства и плюсове. Ето и някои от тях:
  • Не отнемат много време, освен... за ровене; 
  • Красиви са, ефектни и забавни;
  • Вече са надписани, така че няма нужда да се притеснявате за пожеланията;
  • Има голяяаамо разнообразие от видове: с/без флаш, с/без музика, видео ефекти; 
  • Под картички с надписи се има предвид не просто например, картички за "честит рожден ден", или "честит имен ден" или "честита сватба", много често разполагате с готови поздравления, майтапчийски или шеговити пожелания, стихове в рими, дори поезия;
  • За всеки един повод официални, за семейни и национални празници, нестандартни, и разбира се картички за имен ден; 
  • Многообразието от поздравителни картички вече става доста голямо - с категории от А до Я. Кажи-речи със или без особен повод. С този вид картички - с най-разнообразни послания, можете просто да кажете на някой здрасти, да му пожелаете хубав ден и така просто ще му напомните за съществуването си.
 

Handmade - ръчна изработка на поздравителни картички

Ръчната изработка е по-известна като handmade (произнася се хендмейд). Този вид картички спокойно могат да бъдат да наречени био-картички, защото използвате неща, които вече имате, вместо да ги купувате - материалите или самите картички. 
Ръчно изработените картички, както и всички друго, което е handmade (ръчна изработка), са много специлна категория - те показват стил, креативност, както и експресивността на своя създател. Ръчната изработка на картички за рожден ден, например, показва уважение и лично изразяване на личното отношение към човека, за когото са предназначени. Вече в почти абсолютно постоянна практика се е превърнало подаряването на сватбените картички в самия ден на сватбата, или поканите които младоженците поднасят на бъдещите си гости, да са ръчна изработка. Ръчно изработените картички могат да много еко, тоест да показват грижа към придата. Това се случва, благодарение на факта, че за изработка могат да се използват всякакви материали, които при липса на пространство или желание за съхранение често отиват в кофата. Тук правилото на трите R-та (reduse, reuse and recycle) влиза в сила, като особено значение тук специално има частта "reuse", което означава използвай отново. Подходящи материали могат да са:
  • Лентички, ъгълчета, или каквито и да е още части от нарязани вече цветни хартии - могат да се използват за направата на най-различни и нестандартни форми - например ;
  • Парчета от цветен картон, хартия, гланцови блокчета, опаковачни панделки от плат, коприна или хартия;
  • Изрязани парчета от цветни салфетки, или салфетки с апликации;
  • Прекрасни поздравителни картички с цветя стават от хербарий на цвета, трева или други растения;
  • Клечки за зъби, кибритени клечки (могат да се използват като стебълца, например);
  • Дребни неща от кинкалерията - всякакви копчета, безопасни игли, дори брожки;
  • Части или цели добре изсушени плодове, както и сушени корички или шайбички на цитрусови плодове;
  • Като закрепващи материали, освен лепило могат да се използват телбот, кламери в различни цветове. Едно копче може да бъде пришито върху малко парче плат на външната страна на картичката, изглежда много добре и определено нестандартно;
  • За да сложите "сняг" на Вашата картичка, просто строшете на прах една суха черупката на яйце;
  • За още ярки и нестандартни цветове, използвайте някой от старите си лакове преди да ги изхвърлите;
  • Ако искате облачета на картичката можете да използвате тънко парче памук или парче марля, после внимателно покрийте с топ лак или лепило С200 и оставете да изсъхне добре. Съответно трябва да се пази от намокряне;
Общо взето най-страхотните ръчно изработени картички стават, благодарение на всякакви видове джунднурийки, остатъци, части и парчета от каквито материали Ви хрумне! Определено можете да потърсите изображения за картички ръчна израбтка, за да придобиете поне малка представа какво точно правят хората. Така можете да съберете идеи, да ги използвате цялостно или частично, да ги комбинирате, да ги доразвивате, за да се получи Вашето произведение на изкуството. За изработката на картички не е необходим кой знае какъв талант, но със сигурност, ако се захванете, ще се получи нещо различно. Просто е необходимо малко време, желание и въображение и всеки би могъл да се справи =)
 

За нашите предложения

В сайтовете, които Ви предлагаме да разгледате ще намерите много картички с цветя. Подходящи за всякакви поводи, свързани с дамите, те са мното елегантни. Традиционно, у нас цветя се поднасят предимно на нежния пол, но всъщност по много страни е прието да се подаряват цветя и на мъжете. Идеята е, че цветята се поднасят като израз и жест на уважение. Така че, не се притеснявайте да разгледате всички най-различни картички с цветя, и ако смятате повода за подходящ, да ги изпращате на своите познати - както на жени, така и на мъже. 
 
За всякакви сантиментални и не толкова сантиментарни поводи - vcards.bg, kartichki-bg.com, pozdravi.net - от тези сайтове потърсете, намерете и изпратете според празника, който се задава, според случая, който Ви вълнува или просто така - за поздрав!
Тук, сред utro.bg, bgflash.com, greetings.dir.bg има тези неголеми колекции, но пък затова те са по-специални, по-нестандартни, приятни предложения за Вас - не спирайте с търсенето, докато не откриете, най-подходящия поздрав.
Кartichki.info и bgflash.com предлагат цяла база данни с картички за рожден ден, и още много други поводи. Още с отваряне на началната страница, можете да се ориентирате добре в сайта, благодарение на удобното разделение по категории. Намерете картичка за всеки вкус, шарени или едноцветни, щури с изскачащи животинки или просто някоя нежна орхидея на ярък красив фон.
123greetings.com разполага с интересни, хумористични картички за всякакви сериозни известни и неизвестни международни празници, които си заслужава да бъдат отбелязани и запомнени, дори разпространени. 
makeyour.net - както заглавието издава, избирайте цветове, съчетавайте, променяйте, забавлявайте се, докато правите своята картичка, използвайки съответните опции, които са на разположение.
greetings.dir.bg - хубави колекции за Български празници, но и още много подходящи картички за имен ден за различните именни дни през годината. 
bluemountain.com - още един успешен и популярен сайт. Харесайте си нещо хубаво от тук, но не забравяйте, че можете и да изпратите картичка и без повод, или просто за да покажете на някой, че мислите за него/нея, че Ви е близък и държите на него/нея.
Страницата на Старт.бг - cards.start.bg има още много, мноого, мнооого поздравителни картички всякакви типове, видове, цветове и размери...за всеки (или без) повод. Може би ще е трудно да спрете, като продължавате да преоткривате още повече и още по-хубави картички за хората около себе си!
 
Пожелаваме Ви приятно сърфиране в морето от поздравителни картички! =)

Видео: Колекция стари пощенски картички.

..............................................

Още от Napred.BG:
Картички за рожден денКартинкиКоледни картички; Картички за имен денДетски филмиДетски песни

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!







Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Картички, забавни поздравителни анимирани картички - Napred.BG
4.91 (11)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
sampoernapoker88 merupakan situs judi poker88 terbaik dan terpercaya saat ini dimana situs ini memiliki ratusan bahkan ribuan member setia

The professional company 918 kiss provides all the information on 918kiss download.

permainan judi slot di situs https://www.cmd398.net dapat deposit menggunakan judi slot deposit pulsa dan ovo

SeoWho

exact replica watches

안전공원

daftar di situs judi slot online terpercaya qqslot77

seo melbourne

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ подкрепя I Grow Younger | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!