Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница



 

Резултати за "пожелания за Баба Марта".

Напред.БГ - Българската търсачка.

Пожелания за Баба Марта

Месец март почука на вратата,
птички вече свиват си гнездата,
и пеят си щастливи песни.
Желая ти много интересни 
мартенски дни чудесни!
Честита Баба марта!

Нека Баба Марта дойде с пролетта,
нека да ни донесе цветя,
а с тях и слънще и още топлина.
Да идват новина след новина,
и всяка следваща -по-хубава да бъде тя!

Слънцето се крие в небето,
но искам усмивка на лицето
и с надежда във сърцето
да посрещнем пролетта,
да отворим път на радостта!
Честита Баба Марта
с най-добри и искрени пожелания!
 
Няма ги вече дните студени
нито сутрините - снежнобели.
През март ти пожелавам
без въобще да го отлагам
песни, музика и танци,
в тези доста очаквани дни!
Честита Баба Марта!
 

Забавни пожелания за Баба Марта

 
Не ме оставяй да гадая,
къде ми е мартеничката, къде я?
Много много ще ти пожелая,
здраве, обич и късмет, но
къде ми е мартеничката, къде я?
 
Още с първите по-топли дни
кой е тоя празник отгатни.
Желание да си намислиш - 
мартеничката докато връзваш.
Да се сбъдне ти желая,
още тая пролет, Тая!
 
Пожелание си намисли,
още със затворени очи...
А сега тихо повтори,
молбата към небето
с вяра в сърцето.
Ако повярваш ще го бъде,
не се чуди, ами затвори очи.
Честита Баба Марта
с най-добри пожелания!
 
Здраве ако много искаш,
в повечко нека да имаш!
че Баба Марта е дошла
зимата си е отишла,
ако има за желание и нещо друго  
нека се случи всичко необходимо!
 
Зимата си е отишла,
накрая винаги става така,
че баба Марта навреме пристига. 
Желая ти повече пролетно настроение
идеи, усмивки и 
цяла седмица работа без напрежение!
С пожелания за честита Баба Марта!

Още пожелания за Баба Марта

 

Дано някой да те изненада приятно
току-виж ти върнали пари обратно,
все пак е пролет,
тук е месец март.
Винаги, навсякъде стават хубави неща,
за теб едно от тях поръчвам веднага!
 
Слушай ме внимателно сега,
по случай баба Марта и по случай пролетта
ще ти пожелая една голяма новина.
Повярвай ми щастлива ще е  тя.
Кола, пари или пътуване
смяна на работата или не.
Може би булка, сватба или бебе,
Току-виж отнася се за... тебе!!
Честита Баба Марта
с най-светли пожелания! :)
 
Любимия ми месец е това
защото има много празници, затова!
Баба Марта, здраве може да си носи
айде за късмет си походете боси!
Национален празник се задава
българското знаме гордо се развява.
Осми март е изцяло сътворен
за майки и баби той е отреден!
И разбира се все ще се окаже...
че рожденник има - дано да се покаже,
че ако се вземе да се скрие,
честно - лошо му се пи(ш)е!

 

 
Въпреки че не всички го правят, много хора на 1 март изпращат пожелания за честита Баба Марта на своите роднини и приятели. Разбира се, еуфорията около този празник е толкова голяма, че и без пожелания за Баба Марта хората са достатъчно мили един към друг, именно заради традицията на първи март да се подаряват мартеници. Това е един наистина много приятен ден от годината, защото на него всички си разменят мартенички, раздават на своите близки и познати, а понякога дори и на непознати. Обикновено докато слагат мартеничката на ръката хората казват и някакви пожелания за Баба Марта, макар и те обикновено да се изчерпват само с "Да си бял и червен", традиционното и универсално "Жив и здрав да си" или просто едно "Честита Баба Марта".
 
Все пак обаче има и хора, които наистина приемат този празник много присърце и започват дори няколко дена преди това до мислят някакви оригинални пожелания за Баба Марта. Някои хора предпочитат сами да си измислят някакви забавни пожелания, които да бъдат хем весели и приятни, хем специални за конкретните им близки хора. Други решават да си спестят това време и просто да потърсят някакви пожелания за 1 март в интернет. А там ще намерите наистина голямо количество от сайтове за поздрави, които са направени, за да ви зарадват с най-различни картички, честитки и пожелания за Баба Марта. Това е идеята и на нашата страница за поздрави за Баба Марта в Napred.bg
 
Винаги е толкова приятно точно на Първи Март, човек да получи съобщение, започващо с "Честита Баба Марта!". Затова не забравяйте да поздравите близките си по случай хубавия мартенски празник с традиционни и стандартни, или нетрадиционни, нестандартни и забавни пожелания за Баба Марта =)
 

Легендата за мартеничките

Чудите ли се кога, преди колко време е започнала легендата за размяна на мартениците? Или какво точно е предизвикало началото на този традиционен български обичай? Или още по-точно какво толкова важно нещо се е случило преди време - събитие, за което и хората до днес разказват. Някои са позабравили историята, други може би - по-малките не са я чували. Но с тази история идва и причината в днешно време в началото на месец Март да си казваме "Честита Баба Марта!".
 
Освен петимата си синове Баян, Котраг, Аспарух, Кубер и Алцег, владетелят Хан Кубрат имал и прелестно красива дъщеря. Тя се казвала Хуба. Когато усетил, че часът му да напусне този свят наближава, Хан Кубрат събрал децата си и известил бащината си повеля - да не се карат, делят, да не оставят раздорите между тях да ги разединят. Известил им също, че трябва да пазят и защитават родината с живота си, и с всичко на което са способни. За нещастие, когато Хан Кубрат починал, синовете му не изпълнили бащината воля, с което заплатили като в битката с хуните, водени от Хан Ашина, били победени. Тържествувайки, победителят отвел красавицата Хуба. На Кубратовите синове не останало друго, освен да търсят нови земи, като през цялото време се надявали сестра им да е добре и да успее да им изпрати вест. От своя страна и Хуба очаквала добра вест. Напролет при Хуба пристигнало писмо, завързано за крака на една птица. В писмото Аспарух казал, че е намерил прекрасни земи на юг от река Дунав. Водена от птицата, която знаела пътя, Хуба успяла да избяга. Точно преди да тръгне, дъщерята на Хан Кубрат завързала бяла копринена нишка за крака на птицата. Водена от птицата, Хуба стигнала до пределите на новите родни земи. Точно, когато вече тя предчувствала радостта от това да е у дома при семейството си, стрела от врага я пронизала, а нейната кръв обагрила и бялата нишка. Аспарух и братята му, които вече очаквали сестра си, видели сестра си, която закичила бяло-червената нишка на ръката на брат си. Те я прибрали при себе си и заживели свободни в новата земя.
 
Истинска история, легенда, мит, или просто поверие - как ще изберете да наречете този история не е от голямо значение. Голямото значение на празникая както и факта, че и до ден днешен си казваме "Честита Баба Марта!", обаче си остава. 
 

Пожелания за Баба Марта... но какви?

Какво трябва да си кажем? "Дежурните" пожелания за Баба Марта са на първо място здраве, късмет щастие и много често пожелания за сбъднати мечти! 
 
Едно от най-хубавите и позитивните пожелания по случай Мартенския празник, е пожеланието за много сбъднати мечти или поне една през тази година - все пак може да се каже, че сме още в началото на годината. Всеки си има мечти - огромни, такива, които изглеждат недостижими, големи, които не се знаи дали биха се сбъднали, или биха, по-малки, или по-скромни. Вярно, е че мечтите стават реалност, дори и тези, които изглеждат най-невероятни. Просто това никой не би могъл да предвиди кога и как, с какви средства, по какви начини, чрез какви "Неведоми пътища Господни". Никак не е чудно, че се чува толкова често, пожеланието за мечтите, тъй като, когато мартеничката се връзва на китката, трябва да се намисли желание или мечта. Човека, който връзва мартеницата е добре да напомни на човека, на когото я връзва да си намисли желание, след което мартеницата се връзва, за да бъде желанието "вързано" =) 
 
Разбира се, най-съкровените желания, както и мечтите, се постигат с много постоянство и упоритост, с много работа, старателно положени усилия и труд. Така че човек изказвайки тези пожелания, макар че са прекрасни неща за всеки един човек, освен тези пожелания за Баба Марта, човек винаги трябва да е готов да се бори за това, от което има нужда в живота си. Много често човек ще има нужда от много воля за потоянство, отмного търпение в желанието си да постигне и да достигне нещата от живота, на които ще се радва и които ще са дълготрайни - хубава работа, хубаво място за живот, любов, уважение и признание - за всички тези неща си заслужава човек да си бори докрай, докато не ги постигне, докато не ги достигне. Понякога отнема повече време, отколкото ни се иска или отколкото сме се надявали или предполагали, но... Има едно голямо НО - колкото по-дълго човек се бори, толкова по-сигурно е, че ще достигне желанията, мечтите, целите си. Народа е казал, че с труд и постоянство всичко се постига, но сега всеки би могъл да допълни, че всъщност с плануване, разум и търпение в труда и постоянството - всичко се постига! И така, истина е обаче и, че за да не са всички тези неща просто празни приказки, а има някакъв шанс те да са реалност - ни е необходимо здраве! Ето защо едно от най-актуалните и често срещаните пожелания за Баба Марта е:
 
"Пожелавам ти много здраве (или) Пожелавам ти на първо място здраве, а нека всичко останало дойде с времето..."
За чужденците, които са в родината ни по това време на годината, нашата традиция им е много интересна, и зареждаща с позитивизъм - разбира се, заради прекрасните пожелания и пролетното настроение.
 
Освен традиционните пожелания за дълъг и хубав живот, здраве, късмет, щастие и сбъднати мечти, вече освен мартеничките, почти навсякъде могат да се намерят картички с нестандартни и оригинални пожелания за Баба Марта.
 
В случай, че имате нужда от още оригинални и забавни пожелания за Баба Марта, На нашата страницата сме се постарали да съберем, за да сме Ви полезни и за да Ви зарадваме, тук, онлайн имаме някои неповтирими (тоест само тук ще ги намерите) и забавни пожелания за Баба Марта. Тези, по-кратките можете да ги изпращате като съобщение, но и тях, и по-дългите винаги можете да използвате, за  да надпишете някоя красива мартенска картичка. 
 

Честита Баба Марта от Napred.BG!

Като Християни по души, традиция и народност, Ви пожелаваме не само здраве, но и вяра, за да можем да си изпрсим от Господ и здравето, и шанса, и всичко останало, което ни е необходимо, за по-добър живот! =)
 

...............................................

Още от Napred.BG:
Пожелания за Рожден денПожелания за Имен денПожелания за юбилейПожелания за годишнина от сватбаПожелания за кръщенеПожелания за бебеПожелания за Свети ВалентинПожелания за сватбаПожелания за Нова ГодинаПожелания за 8 мартПожелания за ВеликденСМС за рожден денЛюбовни SMSСМС за лека нощМартеници

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!







Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Пожелания за Баба Марта, Честита Баба Марта! - Napred.BG
4.89 (9)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
sampoernapoker88 merupakan situs judi poker88 terbaik dan terpercaya saat ini dimana situs ini memiliki ratusan bahkan ribuan member setia

The professional company 918 kiss provides all the information on 918kiss download.

permainan judi slot di situs https://www.cmd398.net dapat deposit menggunakan judi slot deposit pulsa dan ovo

SeoWho

exact replica watches

안전공원

daftar di situs judi slot online terpercaya qqslot77

seo melbourne

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ подкрепя I Grow Younger | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!